Tuesday, May 4, 2010

Cara Membuat Coklat Truffle Dengan Mudah & Cepat

Bahan-bahan :

125g coklat plain.(Compound/Couverture)
50g butter tanpa garam
125g kek span trifle, dihancurkan
50g gula icing
50g serbuk cocoa/gula icing - untuk membalut coklat truffle






Caranya :
  1.  Cairkan coklat dengan butter. Kacau didalam hancuran kek dan gula icing.
  2. Balut dan sejukkan coklat dalam 30 minit.
  3. Debukan jari anda dengan gula icing dan bulatkan campuran truffle kepada 24 bebola kecil. Kemudian, gulungkan setiap satu dalam serbuk koko/gula icing sehingga habis di salut.
  4.  Susun coklat truffle dalam 4 bekas kecil dan sejukkan didalam peti sejuk.
  5. Keluarkan coklat truffle 30 minit sebelum dihidangkan. 

No comments:

Post a Comment